11-04-12

Politici profiteren van opgelichte cliënten

Vision of St. John.painting.Angerer the Elder..jpgGeachte Heer,

U zei me dat u van Electrabel, veronderstel ik, een eindafrekening van een vorige woonst ten bedrage van 470 euro ontving omdat u zogenaamd 'in fout bent geweest'.

Dat is pure oplichting natuurlijk.  Er zijn duizenden mensen die hetzelfde meemaken.  Indien mensen weigeren te betalen omdat ze vaststellen dat er met de rekening geknoeid werd, worden ze gechanteerd en  krijgen ze uiteindelijk een deurwaarder op zich afgestuurd.

Gewoon veranderen van maatschappij lijkt mij het best aangewezen want die zogezegde ombudsman Energie die de Vlaamse regering na 20 jaar en veel politiek getouwtrek aanstelde, die is jaren geleden wegens fraude naar het buitenland moeten vluchten.

Op de politici valt natuurlijk niet te rekenen.  Die zitten allemaal in het bestuur van die maatschappijen om hun zakken te vullen met het geld van de opgelichte clienten.  En hoe meer opgelichte cliënten, hoe interessanter dat hun bestuursfunctie wordt.

We hebben vroeger zo'n affaire gehad met iemand van Sibelga.

Na een maandenlange discussie over onverklaarbare rekeningen, stuurden ze hun ombudsman, een soort meester-oplichter, op ons af.   Die toonde allerlei onoverzichtelijke facturen waaruit zogenaamd moest blijken dat we minstens 1000 euro moesten betalen.

Een vriend van mij die boekhouder is, pakte zijn rekenmachientje en ontdekte dat er bedrog in het spel was.  De meester-oplichter-ombudsman kreeg het blijkbaar iets te warm en wilde er snel onderuit muizen maar mijn vriend had beslag kunnen leggen op een aantal vervalste rekeningetjes die hij op tafel had gelegd. 

De meester-oplichter-ombudsman van Sibelga begon toen te vechten om de rekeningetjes terug te krijgen.   Op een bepaald moment kreeg hij een rekeningetje in handen en propte hij het in zijn mond om het te kunnen vernietigen.  Vervolgens gaf hij mij, alhoewel ik enkel een toeschouwer was, een forse duw zodat ik op een stoel terecht kwam die in tweeën brak en vluchtte hij met zijn koffertje het huis uit.

We deden hiervan aangifte bij de politie maar vernamen natuurlijk niks meer van onze klacht.

Het enige wapen dat we hebben, is de oprichting van een vereniging die een goede advocaat aanstelt want alleen staan we machteloos tegenover dergelijke maffiapraktijken waarvan tal van politici profiteren.

Met vriendelijke groet,

Yves

Commentaren

Klacht over Electrabel

Verkeerde slotfactuur

Ik kreeg in september 2009 de slotfactuur voor gas en electriciteit; met een prijsverhoging van bijna 40%. Ik heb herhaaldelijk telefonisch en schriftelijk naar details gevraagd (ik heb de bewijsstukken nog) Telefonisch werd mij altijd gezegd dat die verhoging normaal was en schriftelijk heb ik welgeteld 1 nietszeggende brief van de marketing-afdeling gekregen. Pas nadat ik op 13/07/10 een klacht indiende bij de ombudsdienst indiende ((PK/11.852), kwam de waarheid aan het licht: wegens een defecte meterteller werd mijn verbruik heringeschat en het ingeschatte verlies werd via een prijsverhoging alsnog gefactureerd. ik vind het schandalig dat deze informatie leugenachtig verzwegen werd. Daarnaast zou die meter al van juli 2008 defect geweest zijn. Waarom wachtte electrabel een volledig jaar, tot net voor ik veranderde van leverancier? Ik ben trouwens veranderd van leverancier omdat de slotfactuur van 2008 ook niet in orde was; maar ik moest toen betalen of ik had geen eletr. meer.(Nuon en Luminus worden al 2 jaar heel stipt betaald, incl slotfacturen) Ik heb altijd correct en stipt mijn meterstanden doorgegeven. Ik ben niet verantwoordelijk voor het al dan niet goede functioneren van de meters voor gas en electr.

Gewenste Oplossing

Ik wens dat de slotfactuur700002022240 van 21/09/09 volledig gecrediteerd wordt omdat ik niet veranwoordelijk ben voor een defecte meter en ik wens een schadevergoeding van 350 euro van Electrabel wegens het verzwijgen van juiste informatie en het geven van valse informatie.

http://www.klachtenpunt.be/klacht/electrabel/verkeerde-slotfactuur/3386

Gepost door: Yves | 11-04-12

De commentaren zijn gesloten.