07-05-13

Meldpunt Sexueel Misbruik Kinderen Nederland: Open Brief

zandvoortphotos.jpg

Brussel, 7.5.2013

Beste Collega,

Heb zopas de brochure van het jaarlijkse Kunstenfestival in Brussel doorgenomen.
Daarin wordt door een aantal theatermakers en performers over censuur gesproken alsof dit allemaal al lang tot het verleden behoort.
Ik stond echt verbaasd over het feit dat deze opvatting ook binnen dit soort 'progressieve' artistieke kringen leeft.
 
Het is prachtig dat je een persoonlijke vriendschap opbouwt met Ben en Leonie want dergelijke band is veel sterker en geeft veel meer voldoening dan een oppervlakkig internet-contact. Want, alhoewel ik een grote fan ben van het internet, besef ik ook wel dat het internet (zoals televisie dat heeft gedaan) de mensen niet alleen met elkaar in contact brengt maar ze ook van elkaar vervreemdt.
 
Ik wist niet dat je dochter van 13 jaar door sexuele maniakken benaderd was geworden via het internet.

Heb  je daarvoor een klacht ingediend ?

Werkt het Nederlandse Meldpunt Sexueel Misbruik werkelijk of werd het alleen maar voor de schone schijn opgericht ?

Jan Boeykens
Voorzitter vzw Werkgroep Morkhoven

-----

Foto's: Enkele slachtoffers in de kinderpornozaak Zandvoort.
De Belgische autoriteiten dekten deze zaak door middel van de jarenlange vervolging van Morkhoven-aktivist Marcel Vervloesem, dicht.
Tijdens het proces tegen Robert M., ontving justitieminister Turtelboom (Open VLD, liberalen) van de Werkgroep Morkhoven nog een kopie van de documenten inzake het misbruik in de kinderkribben te Amsterdam, met het verzoek om die aan de Nederlandse justititie over te maken.
De Minister die zich graag verschuilt achter het principe van de scheiding der machten terwijl zij de Turnhoutse procureur Jan Poels tot kabinetschef benoemde, antwoordde echter niet.